YouGoCulture: διαδικτυακή – διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων στην Ελλάδα | Act4Greece

YouGoCulture: διαδικτυακή – διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων στην Ελλάδα

Κάθε προσφορά μέσω του act4Greece αποτελεί δωρεά. Με βάση το αποδεικτικό κατάθεσης στο πρόγραμμα act4Greece, τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα εκπίπτουν τις δωρεές αυτές από τα ακαθάριστα έσοδά τους, εφόσον τις εντάξουν στην υλοποίηση δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησής τους, υπό την προϋπόθεση της εγγραφής των δαπανών αυτών στα βιβλία τους την περίοδο που πραγματοποιούνται (αρ. 22 και 23 του ΚΦΕ & ΠΟΛ1113/2015). Για κατοίκους εξωτερικού, ισχύει η νομοθεσία της φορολογικής κατοικίας τους. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.act4greece.gr/faq/

Ποια εικόνα έχουν οι άλλοι λαοί για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της; Είναι ίδια με αυτή που εμείς οι Έλληνες μοιραζόμαστε; Πώς μπορούμε να αποτυπώσουμε την εικόνα της χώρας μας και να τη μοιραστούμε από κοινού με τον κόσμο;

Το You Go Culture, που υλοποιείται από το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), είναι μια εκπαιδευτική, ελεύθερης πρόσβασης ψηφιακή πλατφόρμα που επιχειρεί να γνωρίσει την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο μέσα από τον πολιτισμό της.

Η πλατφόρμα YouGoCulture, ξεκίνησε την αποστολή της, αποτυπώνοντας την Πελοπόννησο και περιοχές της Αττικής, και δεσμεύτηκε να αναδείξει το δίπτυχο πολιτιστικού αποθέματος – σύγχρονης ζωής σε όλη τη χώρα.

Μέσω του act4Greece αναζητήθηκαν πόροι με σκοπό τον εμπλουτισμό της πλατφόρμας με ακόμη περισσότερους προορισμούς, ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας. Έτσι, τον Μάϊο του 2017, ξεκίνησε η εκστρατεία για την κάλυψη των εξόδων δημιουργίας περιεχομένου με πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό για την προβολή των περιοχών:

Σε αυτό το κάλεσμα, ανταποκρίθηκαν συνολικά 400 φυσικά πρόσωπα με προσφορές από πέντε ευρώ και άνω. Τρεις εταιρείες έγιναν Ανάδοχοι Προορισμού, προσφέροντας στη δράση από €7.000 έως €10.000 η κάθε μία: Η εταιρεία “We do local” στήριξε τον προορισμό της Κνωσσού στην Κρήτη, ενώ, σε συνεννόηση με το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” και το “Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών” πρόσφεραν για την ανάδειξη πρόσθετων προορισμών και συγκεκριμένα, για τα Αρχαία Στάγειρα και την Κέρκυρα. Mέσω της πλατφόρμας act4Greece, δεκαπέντε ακόμα εταιρείες συνέδραμαν στη δράση ως δωρητές και μεγάλοι δωρητές.

Με τη γενναιοδωρία και την ευαισθησία των πολλών, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε συνολικά €50.000, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα του You Go Culture να κάνει το όραμά της πραγματικότητα και να γνωρίσει στην υφήλιο επιτεύγματα πολιτισμών που αποτέλεσαν τα θεμέλια για την ανάπτυξη του σύγχρονου κόσμου και των αξιών του.

YOU GO CULTURE

ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: € 42.885
ΣΤΟΧΟΣ: € 65.000
10/05 - 31/03/2018
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ: 31/03/2018

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

ΣΤΟΧΟΣ: € 98.000
02/05 - 02/11/2018
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΟΧΟΣ: € 1.500.000
26/07 - 26/07/2019
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΦΑΣΗ Β΄

ΣΤΟΧΟΣ: € 25.000
26/07 - 26/01/2019
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ