YouGoCulture: διαδικτυακή – διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων στην Ελλάδα

Κάθε προσφορά μέσω του act4Greece αποτελεί δωρεά. Με βάση το αποδεικτικό κατάθεσης στο πρόγραμμα act4Greece, τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα εκπίπτουν τις δωρεές αυτές από τα ακαθάριστα έσοδά τους, εφόσον τις εντάξουν στην υλοποίηση δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησής τους, υπό την προϋπόθεση της εγγραφής των δαπανών αυτών στα βιβλία τους την περίοδο που πραγματοποιούνται (αρ. 22 και 23 του ΚΦΕ & ΠΟΛ1113/2015). Για κατοίκους εξωτερικού, ισχύει η νομοθεσία της φορολογικής κατοικίας τους. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.act4greece.gr/faq/

Ποια εικόνα έχουν οι άλλοι λαοί για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της; Είναι ίδια με αυτή που εμείς οι Έλληνες μοιραζόμαστε; Πώς μπορούμε να αποτυπώσουμε την εικόνα της χώρας μας και να τη μοιραστούμε από κοινού με τον κόσμο;

Το You Go Culture, που υλοποιείται από το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), είναι μια εκπαιδευτική, ελεύθερης πρόσβασης ψηφιακή πλατφόρμα που επιχειρεί να γνωρίσει την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο μέσα από τον πολιτισμό της. Έχει ήδη ξεκινήσει την αποστολή της, αποτυπώνοντας την Πελοπόννησο και την Αττική, ενώ δεσμεύεται να αναδείξει το δίπτυχο πολιτιστικού αποθέματος – σύγχρονης ζωής σε όλη τη χώρα, συνεχίζοντας σε σημαντικούς προορισμούς με την ελάχιστη συνεισφορά όλων μας, μέσω του act4Greece.

Το act4Greece στηρίζει τη δράση You Go Culture από 10.05.2017 έως 31.03.2018, με σκοπό τη συγκέντρωση πόρων για την κάλυψη των εξόδων δημιουργίας περιεχομένου με πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, πανοράματα 360° και συνοδευτικά κείμενα) για τη 2η Φάση ανάπτυξης της πλατφόρμας, με συνολικό προϋπολογισμό €77.800. Το E-Learning του ΕΚΠΑ καλύπτει, με ίδιους πόρους, ποσό €12.800. Μέσω του act4Greece αναζητούνται επιπλέον πόροι, ύψους €65.000.

Το E-Learning) του ΕΚΠΑ, θα προσφέρει σε όλους τους υποστηρικτές της δράσης αντισταθμίσματα, ανάλογα με το ύψος της προσφοράς, ως επιβράβευση.

Συγκεκριμένα:

Φυσικά Πρόσωπα

 • Ευχαριστήρια επιστολή από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της δράσης, ενημερωτικό newsletter και ονομαστική αναφορά των υποστηρικτών στο yougoculture.com, ανεξαρτήτως ποσού.
 • Για προσφορές άνω των €5, επιπλέον, δωρεάν εγγραφή στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «Τρόποι Χρηματοδότησης Επιχειρηματικών Δράσεων», διάρκειας 3 εβδομάδων.
 • Για προσφορές άνω των €20, επιπλέον, δωρεάν εγγραφή στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «Η Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδας στην Κλασική Εποχή», διάρκειας 4 εβδομάδων.
 • Για προσφορές άνω των €30, επιπλέον, έκπτωση 30% στα δίδακτρα για παρακολούθηση προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το E-Learning του ΕΚΠΑ.
  Σημείωση: Η έκπτωση δεν λειτουργεί συνδυαστικά με τυχόν άλλες εκπτώσεις που ενδέχεται να έχει ο εκπαιδευόμενος. Διευκρινίζεται ότι η έκπτωση ισχύει για δωρεές που θα καταβληθούν μέχρι τη λήξη της δράσης και για αιτήσεις που θα υποβληθούν στο E-Learning του ΕΚΠΑ από 05.6.2017 έως και 31.5.2018.
 • Για προσφορές από €500 έως €1.000, επιπλέον, αναγνώριση ως «Δωρητών», με ονομαστική αναφορά στο yougoculture.com.
 • Για προσφορές από €1.000 έως €10.000, επιπλέον, αναγνώριση ως «Μεγάλων Δωρητών» με ονομαστική αναφορά στο yougoculture.com.
 • Για προσφορές άνω των €10.000, επιπλέον, αναγνώριση ως «Ανάδοχων Προορισμού», με ονομαστική αναφορά στο yougoculture.com.
 • Ειδικά για τον απόδημο ελληνισμό, για προσφορές άνω των €50, επιπλέον, δωρεάν εγγραφή σε πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (για μη ομιλούντες την ελληνική).

 

Νομικά Πρόσωπα

 • Ευχαριστήρια επιστολή από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της δράσης και ενημερωτικό newsletter ανεξαρτήτως ποσού.
 • Για προσφορές από €10 έως €100, επιπλέον, αναγνώριση ως «Υποστηρικτών», με ονομαστική αναφορά στο yougoculture.com.
 • Για προσφορές από €100 έως €500, επιπλέον, αναγνώριση ως «Υποστηρικτών», με εμφάνιση λογοτύπου και link στην ιστοσελίδα τους στο yougoculture.com. Για προσφορές άνω των €500, επιπλέον, παραγωγή φωτογραφικού υλικού για την ανάδειξη προτεινόμενου σημείου ενδιαφέροντος του υποστηρικτή (ΟΤΑ, σύλλογος, συνεταιρισμός, εταιρεία, κλπ.).
  Σημείωση: Η παραγωγή αφορά αποκλειστικά τους προορισμούς που εντάσσονται στη δράση, κατόπιν συνεννόησης.
 • Ειδικά για προσφορές από €500 έως €1.000 ευρώ, επιπλέον, α) αναγνώριση ως «Δωρητών» στο yougoculture.com, με εμφάνιση λογοτύπου και link στην ιστοσελίδα τους, β) αναφορά στο προωθητικό υλικό της δράσης, γ) παροχή badge-widget «Δωρητής Δράσης YouGoCulture» για την προβολή σε μέσα-υλικά του νομικού προσώπου.
 • Για προσφορές άνω των €750, επιπλέον, δωρεάν παροχή 3 προγραμμάτων Ε-Learning του ΕΚΠΑ, αξίας έως €1.500 έκαστο, για ισάριθμα στελέχη του νομικού προσώπου, σε αντικείμενο της επιλογής τους.
 • Για προσφορές από €1.000 έως €10.000 ευρώ, επιπλέον, α) αναγνώριση ως «Μεγάλων Δωρητών» στο yougoculture.com, με εμφάνιση λογοτύπου και link στην ιστοσελίδα τους, β) αναφορά στο προωθητικό υλικό της δράσης, γ) παροχή badge-widget «Μέγας Δωρητής Δράσης YouGoCulture» για την προβολή σε μέσα-υλικά του νομικού προσώπου.
 • Ειδικά για προσφορές άνω των €1.500, επιπλέον, παραγωγή video και φωτογραφικού υλικού για την ανάδειξη προτεινόμενου σημείου ενδιαφέροντος του υποστηρικτή (ΟΤΑ, σύλλογος, συνεταιρισμός, εταιρεία, κλπ.).
  Σημείωση: Η παραγωγή αφορά αποκλειστικά τους προορισμούς που εντάσσονται στη δράση, κατόπιν συνεννόησης.
 • Για προσφορές άνω των €10.000, επιπλέον, α) αναγνώριση ως «Αναδόχων Προορισμού» στο yougoculture.com, με εμφάνιση λογοτύπου και link στην ιστοσελίδα τους, β) αναφορά στο προωθητικό υλικό της δράσης, γ) παροχή badge-widget «Ανάδοχος Προορισμού Δράσης YouGoCulture» για την προβολή σε μέσα-υλικά του νομικού προσώπου.

Σημείωση: Η απόδοση των αντισταθμισμάτων εκ μέρους του Φορέα Υλοποίησης είναι δυνατή αποκλειστικά και μόνον, εφόσον οι δωρητές αποστείλουν αποδεικτικό κατάθεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση donate@yougoculture.com, με θέμα: YouGoCulture-Επωνυμία Δωρητή (π.χ.: YouGoCulture-Γιάννης Παπαδόπουλος, YouGoCulture-Εταιρεία Α.Ε.)

YOU GO CULTURE

ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: € 42.885
ΣΤΟΧΟΣ: € 65.000
10/05 - 31/03/2018
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ: 31/03/2018

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

ΣΤΟΧΟΣ: € 98.000
02/05 - 02/11/2018
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΤΟΧΟΣ: € 79.000
20/03 - 20/09/2018
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

ΣΤΟΧΟΣ: € 70.000
20/12 - 30/06/2018
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ