Νοιάζομαι και Δρω: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Βιωματικής Εθελοντικής Δράσης

Κάθε προσφορά μέσω του act4Greece αποτελεί δωρεά. Με βάση το αποδεικτικό κατάθεσης στο πρόγραμμα act4Greece, τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα εκπίπτουν τις δωρεές αυτές από τα ακαθάριστα έσοδά τους, εφόσον τις εντάξουν στην υλοποίηση δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησής τους, υπό την προϋπόθεση της εγγραφής των δαπανών αυτών στα βιβλία τους την περίοδο που πραγματοποιούνται (αρ. 22 και 23 του ΚΦΕ & ΠΟΛ1113/2015). Για κατοίκους εξωτερικού, ισχύει η νομοθεσία της φορολογικής κατοικίας τους. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.act4greece.gr/faq/

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν τι σημαίνει εθελοντισμός και αλληλεγγύη; Πώς μπορούμε να τα υποστηρίξουμε ώστε να γίνουν από σήμερα, οι ενεργοί πολίτες που ονειρευόμαστε να έχει ο κόσμος μας αύριο;

Την απάντηση δίνει το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», που υλοποιούν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, και την διαμόρφωση στάσης ζωής ενεργού πολίτη στους μαθητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιωματικών δράσεων στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές και στηρίζει τις δράσεις αυτές, μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικό υλικό και συνεχή δια ζώσης και εξ αποστάσεως υποστήριξη.

Το act4Greece στηρίζει το «Νοιάζομαι και Δρω» από 20.12.2017 έως 30.06.2018, με στόχο να συγκεντρωθούν €70.000, ποσό που αντιστοιχεί στην πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων από 225 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Η επίτευξη του στόχου σημαίνει την υλοποίηση εκατοντάδων μαθητικών εθελοντικών δράσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πρωταγωνιστές κάθε ένα από τα 15.000 παιδιά που μέρα με τη μέρα κάνουν τον κόσμο καλύτερο, με μικρές και μεγάλες πράξεις!

Oι φορείς υλοποίησης του προγράμματος θα προσφέρουν ανταποδοτικά οφέλη στους υποστηρικτές της εκστρατείας, ως αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς τους, ανάλογα της υποστήριξης του κάθε δωρητή. Όλοι οι δωρητές της εκστρατείας, εφόσον το επιθυμούν, θα προβληθούν μέσω των ιστοσελίδων του «Νοιάζομαι και Δρω», του Δεσμού και του Ιδρύματος Λαμπράκη στις σχετικές ανακοινώσεις και πεδία, ενώ θα λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και την αξιοποίηση της δωρεάς τους.

Σημείωση 1: Η αποδοχή της προσφοράς από το Φορέα Υλοποίησης, η απόδοση των αντίστοιχων αντισταθμισμάτων και οποιαδήποτε ενέργεια επικοινωνίας του προγράμματος γίνονται με βάση το κανονιστικό πλαίσιο της σχολικής εκπαίδευσης, όπως αυτό ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σημείωση 2: Η απόδοση των αντισταθμισμάτων εκ μέρους του Φορέα Υλοποίησης είναι δυνατή αποκλειστικά και μόνον εφόσον: (α) οι δωρητές αποστείλουν αποδεικτικό κατάθεσης και σχετικά στοιχεία επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@desmos.org, με θέμα: act4Greece «Νοιάζομαι και Δρω»-Επωνυμία Δωρητή (π.χ.: act4Greece «Νοιάζομαι και Δρω»-Γιάννης Παπαδόπουλος, «Νοιάζομαι και Δρω»-Εταιρεία Α.Ε.), και (β) το αντικείμενο δραστηριότητας των δωρητών δεν αντιτίθεται στις αρχές του προγράμματος.

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: € 27.408
ΣΤΟΧΟΣ: € 70.000
20/12 - 30/06/2018
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ: 30/06/2018

ΦΟΡΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

ΣΤΟΧΟΣ: € 98.000
02/05 - 02/11/2018
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΣΤΟΧΟΣ: € 50.000
01/06 - 01/12/2018
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΟΧΟΣ: € 1.500.000
26/07 - 26/07/2019
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ