ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ: Πρόγραμμα ενδυνάμωσης ευπαθών κοινωνικά ομάδων στο Δήμο Αθηναίων | Act4Greece

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ: Πρόγραμμα ενδυνάμωσης ευπαθών κοινωνικά ομάδων στο Δήμο Αθηναίων

Κάθε προσφορά μέσω του act4Greece αποτελεί δωρεά. Με βάση το αποδεικτικό κατάθεσης στο πρόγραμμα act4Greece, τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα εκπίπτουν τις δωρεές αυτές από τα ακαθάριστα έσοδά τους, εφόσον τις εντάξουν στην υλοποίηση δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησής τους, υπό την προϋπόθεση της εγγραφής των δαπανών αυτών στα βιβλία τους την περίοδο που πραγματοποιούνται (αρ. 22 και 23 του ΚΦΕ & ΠΟΛ1113/2015). Για κατοίκους εξωτερικού, ισχύει η νομοθεσία της φορολογικής κατοικίας τους. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.act4greece.gr/faq/

Το Επίκεντρο, το κέντρο ενδυνάμωσης της ActionAid, προσφέρει δωρεάν προγράμματα και υπηρεσίες στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, σε συνεργασία με έμπειρες οργανώσεις και εξειδικευμένους επαγγελματίες. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και περιλαμβάνουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, αγγλικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, προγραμματισμό, ρομποτική, καθώς και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, συμβουλευτική εργασίας και υποστήριξη σε νομικά και λογιστικά ζητήματα.

Η δράση Επίκεντρο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα act4Greece από 18/09/2017 έως 18/05/2018, με σκοπό να συγκεντρωθούν πόροι για τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, αγγλικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Το act4Greece και όλοι εσείς, σταθήκατε δίπλα στο Επίκεντρο από τα πρώτα του βήματα. Με τη δική σας βοήθεια καταφέραμε να πιάσουμε το στόχο μας και να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά του Επίκεντρου θα έχουν πρόσβαση στα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, αγγλικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Με τη δική σας βοήθεια, τα παιδιά αυτά θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες μάθησης με τα υπόλοιπα παιδιά και θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από το δώρο της εκπαίδευσης.

Μόλις στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το Επίκεντρο υποδέχτηκε 703 παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους. Μέσα από την ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά δημοτικού, βοηθήσαμε τα παιδιά να έχουν καλύτερη απόδοση στο σχολείο, στηρίξαμε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δουλέψαμε με τους γονείς τους για να τα βοηθήσουμε στη διαδικασία της μάθησης. Με τα μαθήματα Η/Υ και αγγλικών, τα προγράμματα δεξιοτήτων και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα παιδιά απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες, που θα τα βοηθήσουν να έχουν μία καλή βάση για τις επόμενες χρονιές. Έτσι, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα και θα έχουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον, που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Επίκεντρου μπορείτε να δείτε στην Έκθεση αποτελεσμάτων 1ου έτους λειτουργίας.

Σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και που αποδεικνύετε ότι με τη δύναμη των πολλών μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας!

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: € 40.141
ΣΤΟΧΟΣ: € 40.000
18/09 - 18/05/2018
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ: 18/05/2018

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΣΤΟΧΟΣ: € 50.000
01/06 - 01/12/2018
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΤΟΧΟΣ: € 79.000
20/03 - 20/09/2018
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΟΧΟΣ: € 1.500.000
26/07 - 26/07/2019
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ